vineri, 10 ianuarie 2014

Pe jumătate moartă - Kim Harrison


   Madison este trimisă de către mama ei în Trei Râuri să lecuiască cu tatăl ei. Supărată că tatăl ei i-a făcut lipeala cu Josh, el crezând că o va ajuta să se integreze mai uşor  fiindcă ea este eleva cea nouă. La balul de absolvire, ea se duce cu un tip necunoscut - un spintecător al întunericului. Ea este omorâtă şi spintecată, dar reuşeşte să-i fure amuleta atacatorului. Chiar dacă este moartă, amuleta dă iluzia că are un corp şi pare că este în viaţă.
   Barnabas, un spintecător al luminii, încearcă să o înveţe să-şi atingă gândurile de ale lui ca să poată comunica astfel, însă ea nu reuşeşte. Multe lucruri nu se leagă, cum ar fi de ce a venit spintecătorul înapoi după ea - lucru care nu ar fi trebuit să se întâmple. Madison reuşeşte să salveze o fată din mâinile Nakitei - o spintecătoare a întunericului, iar aceasta recunoaşte amuleta ei şi îi spune că-i aparţine lui Kairos. 
   Kairos, cronometrorul întunericului care-i poate comanda pe toţi spintecătorii întunericului, este un om care fără amuletă va îmbătrâni.       
   După cele întâmplate Barnabas şi Madison s-au întâlnit cu Chronos (Ron pe scurt) - cronometrorul luminii, el l-a luat pe Barnabas pentru a vorbi cu serafimii. Ron îi lasă lui Madison un înger păzitor, iar ea îi pune numele Grace. În drum spre casă Madison face pană (aici a fost mâna lui Grace) la roata bicicletei, iar Josh - băiatul cu care s-a purtat ca o scorpie la bal, se oferă să o ajute. Ea l-ar fi refuzat ,dar în jurul lui se adunau aripile negre - nişte creaturi pe care le trimit spintecătorii întunericului; ele arată precum ciorile si mănâncă amintirile sufletului după moarte. 
   Madison îşi dă seama că trebuie să-l apare pentru că pe urmele lor este Kairos.   

Citate : 

"Eram mai fericită să fiu eu însămi - cu păr mov, cu muzica dată tare, moartă şi toate celelalte - decât să încerc să mă integrez printre nenumăratele Amy. Şi nu credeam că Josh avea să-mi dea papucii fiindcă nu făceam parte din gasca celor cool. Nu că ar fi ceva între noi doi."


  • Nume original : Once dead, Twice shy
  • Autor : Kim Harrison
  • Editura : CORINTeens
  • Pagini : 256
  • Punctaj : 4/5 .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu