vineri, 6 decembrie 2013

Sacrificiul - Anna Carey



   Nu trece o zi în care Eve să nu se gândească la Caleb - dacă e bine, dacă trăieşte. Într-o zi, la porţile Califiei apare Arden, singură şi rănită, iar parcă viaţa lui Eve capătă un strop de culoare.
   Auzind o discuţie între conducătoarele Califiei, Eve ajunge la concluzia că nu mulţi oameni o vor acolo, şi că iubitul ei este în pericol.
   Eve şi Arden evadează şi îl caută pe Caleb. Însă totul a fost o înscenare a gărzilor regelui, iar acum Eve este închisă în Oraşul de Nisip, iar Arden este dusă înapoi la şcoală, folosită pentru a naşte copii.
   Eve află că Regele este tatăl ei, iar parcă tot cerul i-a căzut în cap. Când acesta îşi prezenta fiica locuitorilor din Oraşul de Nisip, Eve îl vede pe Caleb în mulţime, care reuşeşte să-i dea un bileţel cu data şi locul în care să se întâlnească.
   Caleb îi ajută pe dezidenţi să răstoarne regimul regelui,  este acuzat de crimă şi poate fi prins în orice moment, iar Eve este obligată de tatăl ei să se căsătorească cu Charles, Şeful Dezvoltării.
   Surprinşi într-o întâlnire secretă, Caleb este prins şi închis, însă la rugămințile lui Eve şi pentru faptul că odată cu eliberarea iubitului ei ea va face ce i se va spune, Regele îi promite că îi va da drumul în sălbăticie fără să-i facă nimic. Însă Regele îşi încalcă promisiunile.
   Cu ajutorul lui Moss, Eve află că iubitul ei este mort, aşa că se aliază cu Moss, care îi dă sarcina de a-l omorî pe Rege.
   


Citate :


    Ochii mi se umpleau de lacrimi. Iată-ne aici, la kilometri distanţă de buncăr, de Califia, şi încă nu există nici un loc pentru noi doi. Alergăm dintr-o lume într-alta, el în a mea, eu în a lui, dar nu reuşeam niciodată să fim cu adevărat împreună în niciuna dintre ele. 





  • Nume original : Once
  • Autor : Anna Carey
  • Editura : Leda
  • Pagini : 318
  • Punctaj : 5/5 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu