joi, 28 noiembrie 2013

Năluca şi Năucul - Stacey Kade



   Alona Dare pare - doar pare - să aibă o viaţă perfectă: a fost aleasă de trei ori la rând regina balului, este căpitana echipei de majorete, are un iubit superb, prietene care sunt mereu de acord cu ea, deci, pe scurt, ea este Regina Şcolii. Toată perfecţiunea ei dispare atunci când este călcată de autobuzul şcolii plin cu tocilari.
   Will Killian este tipul de băiat goth, mereu invizibil, detestat de directorul şcolii, însă el are un dar special: poate vedea spirite.
   Alona este prinsă între cele două lumi, astfel văzând ce se întâmplă după moartea ei: prietena ei cea mai bună (Misty) o înşeală cu fostul ei iubit, celelalte prietene mărturisesc că nu o suportau, nimeni nu poartă doliu după moartea sa. Toate acestea par nimic pe lângă faptul că doar Will o poate vedea şi atinge.
   Will este nevoit să o ajute pe Alona, iar cu timpul cei doi încep să fie prieteni, chiar mai mult. Ei descoperă că niciunul din ei nu este ceea ce pare a fi: viaţa Alonei nu este perfectă, având o mamă mereu beată şi un tată care aproape nu o bagă deloc în seamă, plus că ea dovedește că este foarte deşteaptă în ciuda a ceea ce credea Killian, iar Will este un ciudat datorită faptului că trebuie să se prefacă mereu că nu vede şi aude toate spiritele - un ciudat cu nişte ochi minunați şi un corp bine lucrat.
   Alona devine spiritul-călăuză al lui Will, astfel ajutându-l să scape de spirite, iar Will îi spune tot ce ştie despre cum ar putea ea să vadă acea luminiță albă şi strălucitoare ce o va duce în cealaltă lume. Împreună, ei scapă de un spirit care pare că-i vrea distruși pe amândoi. Killian urmează sfatul Alonei şi îi mărturisește şi demonstrează mamei sale că nu este schizofrenic, că el chiar poate vedea fantome.
   Will şi Alona sfârșesc prin a se place unul pe celălalt, Alona renunțând la visul de a pleca pe lumea cealaltă.


Citate :


    - Fireşte că nu. Am fost sinceră cu el şi l-am refuzat. Lumea e crudă, Killian, şi tu ar trebui să ştii mai bine ca oricine. Oamenii nu primesc slujbe dacă arată naşpa. Dacă suferi de cusururi fizice nu înseamnă că trebuie să aștepți milă ca să te vezi cu cineva. Doar pentru că viaţa ta nu merge exact aşa cum iţi dorești nu înseamnă că trebuie să renunţi şi să te aștepți ca restul lumii să se învârtă în jurul tău. Trebuie să joci după regulile sistemului ca să învingi. 



    S-a aplecat şi, înainte să-mi dau seama, m-a sărutat. Gura ei era caldă şi dulce, iar când mâna ei mi-a atins pieptul ca să-şi ţină echilibrul, fiecare celulă din trupul meu şi-a încordat atenția.    
Ea a rupt prima vraja [...]. Mi-am dres glasul: 
- Dacă asta a fost pentru o bancă, ce se întâmplă dacă lansez ideea unui set întreg de mobilier pentru sufragerie?    
Ea a râs şi s-a îndepărtat de mine.  
- În visele tale, Killian! 




  • Nume original : The Ghost and the Goth
  • Autor : Stacey Kade
  • Editura : Leda
  • Pagini : 286
  • Punctaj : 5/5 .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu