miercuri, 6 noiembrie 2013

Eve - Anna Carey


   Eve este o fată de 18 ani care trăieşte la o şcoală-internat. Ea este genul de fată perfectă, șefă de promoţie, nu încalcă nici o regulă şi este iubită de toată lumea. Ea îşi imagina, după absolvire, o viaţă perfectă alături de prietenele sale, Pip şi Ruby, în Oraşul de Nisip.
   Însă visul ei este spulberat de Arden, cea mai neapreciată fată de la şcoală, care îi spune adevărul când este prinsă că vrea să fugă. Eve nu o crede, dar măcinată de ceea ce-i spusese Arden ea traversează lacul interzis, iar teribilul adevăr o loveşte drept în faţă: fetele ce termină şcoala sunt nişte ,,scroafe'', adică sunt folosite pentru a naşte copii.
   Eve reuşeşte să evadeze, lăsându-şi prietenele şi toate visele sale în urmă, în acea şcoală unde fusese minţită. Aceasta vrea să ajungă în Califia, un loc special pentru cei ce trăiesc în sălbăticie. 
   În sălbăticie o întâlnește pe Arden, iar aceasta o ajută pe Eve, după multe rugăminți, cele două nefiind prietene. Eve îl găseşte pe Caleb, de care la început se sperie deoarece nu văzuse niciodată un bărbat şi era învățată să se teamă de aceștia. 
   În timp ce trupele o căutau pe Eve, Caleb nu s-a despărţit de ea. Ba chiar a dus-o în tabăra din care el provenea, acolo întâlnind oameni buni, dar şi oameni răi precum Leif din cauza căruia fusese din nou prinsă.
   Caleb o salvează, însă Eve o pierde pe Arden (care acum era cea mai buna prietenă a sa) de unul dintre pericolele întâlnite pe drum.
   Pe parcursul cărţii, Caleb câștigă încrederea şi inima lui Eve, care se simte sfâșiată când trebuie să-l părăsească pe Caleb, rănit, la porţile Califiei, care era un loc numai pentru femei.

Citate :


   - Uneori, se pare că toate lucrurile pe care trebuie să le ştiu, nu le ştiu. Iar toate lucrurile pe care le ştiu sunt complet eronate.



   Viziunile mele despre viata noastra împreună s-au dovedit a fi iluzii, uşor spulberate de forţe pe care nu le puteam controla. Caleb plecase, iar eu nu știam dacă aveam să-l mai văd vreodată.




  • Nume original : Eve
  • Autor : Anna Carey
  • Editura : Leda
  • Pagini : 285
  • Punctaj : 5/5 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu