vineri, 8 noiembrie 2013

Farmece - Aprilynne Pike




   Laurel primeşte, într-o zi, o invitaţie în mirobolantul Avalon pentru a-şi dezvolta abilităţile de ,, Amestecătoare " - aşa sunt poreclite zânele de toamnă. 
   Ea îşi petrece vara în Academie, unde află cum să facă porţiuni, că încrederea în sine este importantă şi cât de importantă este pregătirea ei deoarece oricând se pot întoarce trolii. Laurel se împrieteneşte cu Katia care o ajută să înveţe şi o susţine. 
   Cât timp este în acest tărâm fermecat, ea petrece ceva  timp cu Tamani, care deşi ştie că iubitul ei este David, nu încetează să o iubească. Când ea se întoarce acasă, conştientizează că relaţia cu mama ei a devenit mai rece şi asta o cam îngrijorează. Totuşi tatăl ei o sfătuieşte să aibă răbdare, ceea ce-i mai risipeşte din griji. 
   În timp ce Laurel si David sunt la o petrecere Laurel vede un trol. După ce îl ia pe David, se asigură că trolii o urmăresc si că nu le fac ceva prietenilor ei. Cei doi ajung în pădure şi aici viaţa le este salvată de Klea care îi conduce la ascunzătoare si la grupul ei. Klea ştie despre troli si le face o ofertă ca să-i protejeze, dar cum Laurel nu are incredere in ea refuză. Însă ca o masură de precauţie le înmânează două pistoale. David este încântat, dar lui Laurel nu-i prieşte ideea. 
   Trolii o răpesc pe Chelsea, iar David şi Laurel sunt nevoiţi să o salveze. Ei sunt şi de data asta salvaţi de Klea, iar Laurel se simte în sfârşit bine că nu mai trebuie să ascundă nimic de Chelsea.
   La sfârşitul cărţii, Tamani îi declară dragostea sa lui Laurel, dar aceasta, ştiind că ei fac parte din două lumi diferite, îl alege tot pe David, astfel părăsindu-l pe Tamani.

Citate : 


 - Eu nu pot să dau buzna să-mi declar intenţiile. 
Nu pot să te iau pe sus. Trebuie să aştept şi să sper că, într-o zi, tu o să-mi ceri asta.    
- Şi dacă nu? întrebă Laurel, cu voce aproape şoptită.    
- Atunci bănuiesc că voi aştepta toată viaţa.




  •  Nume original : Spells
  • Autor : Aprilynne Pike
  • Editura : Litera
  • Pagini : 288
  • Punctaj : 3/5 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu