duminică, 3 noiembrie 2013

Invocarea - Kelley Armstrong





   Chloe Saunders este o adolescentă de cincisprezece ani care are visul de a deveni regizor. Mama sa este moartă, iar tatăl sau nu prea are grijă de ea căci este plecat mai mereu cu afaceri.
   Viaţa ei se schimbă când vede la şcoală o fantomă mutilată a unui agent de pază mort. Chloe rămâne șocată şi face scandal în şcoală, aşa că tatăl ei şi mătuşa Lauren hotărăsc să o interneze într-un sanatoriu pentru copii cu probleme psihice.
   La Sanatoriul Lyle ea îi întâlnește pe Liz (face obiectele să zboare), Rae (iubeşte focul şi îl poate aprinde cu mintea), Tori (o fată care face mereu scandal), Derek (un băiat cu puteri supra-omeneşti) şi Simon - fratele lui Derek.
   Liz este mutată şi omorâtă din cauza unui incident în care nu a putut să-şi controleze puterile, aşa că Rae este noua sa colegă de cameră, devenind bune prietene.
   Ea este atrasă în subsolul casei, unde este lovită şi legată de Tori, care crede că Saunders vrea să i-l fure pe Simon. Chloe stă acolo câteva ore şi are de-a face cu un mort înviat chiar de ea, dar este salvată de Derek.
   Chloe, Tori, Derek şi Simon fug de la Sanatoriul Lyle, aflând de la fantomele invocate de Chloe că ei erau doar nişte experimente şi că pot fi omorâți oricând. Cei patru sunt nevoiți să se despartă, iar fetele fug la mătuşa lui Chloe, căci aceasta era grav rănită.
   Mătuşa Lauren se dovedește a fi o trădătoare şi le predă pe cele două fete înapoi Sanatoriului.


Citate :


   - Da, mediumurile, spiritualiștii şi paranormalii sunt oameni care cred că pot vorbi cu morţii. Dar necromanții pot. E ereditar. Îmi zâmbi. Ca părul blond. Poţi să-l acoperi cu şuviţe roşii, dar dedesubt e tot blond. Şi poţi ignora stafiile, dar ele tot vin. Pentru că ştiu că tu le poţi vedea.





  • Nume original : The Summoning
  • Autor : Kelley Armstrong
  • Editura : Leda
  • Pagini : 331
  • Punctaj : 5/5 .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu