sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Legăminte - Ally Condie




   Cassia trăieşte unde totul, ce să mănânce (mâncarea fiindu-le livrată la ore fixe), cu ce să se îmbrace (de la culoare până la textură şi model), până şi partenerii de viaţă, este decis de Societate. 
   Totul începe cu seara Alegerii Perechilor în care în funcţie de nişte criterii se aleg perechile cu care se vor căsători băieţii şi fetele ajunşi la vârsta de 17 ani. Aceasta este seara Cassiei, ea fiind îmbrăcată într-o rochie verde (acesta este unul din puţinele ocazii în care fetele erau îmbrăcate în rochii), ea este însoţită de Xander - cel mai bun prieten al ei. 
   La acest eveniment fetelor le apăreau pe un ecran imaginea partenerilor şi li se dădeau un microcard cu date despre aceștia. Perechea Cassiei este Xander, ceea ce o surprinde puţin deoarece nu se prea întâmplă ca perechea să fie din acelaşi oraş, dar ea crede că e o alegere perfectă. 
   Totul se complica când apare Ky - un băiat pe care Cassia îl cunoaste şi despre care află mai târziu că este o Aberaţie, pe microcardul ei.


Citate :


   Acum, că am învățat să zbor, încotro ar trebui să pornesc în noapte? Aripile nu-mi sunt nici albe, nici acoperite de pene; sunt verzi, din mătase verzuie, fluturând în vânt şi înclinându-se când mă mișc. Nu mă îngrijorează întunericul din spatele meu; nici stelele dinaintea mea.


   Mărturisirea adevărului e un echilibru fragil: cât de mult să zici, căt să ascunzi, care adevăruri vor durea, dar nu vor distruge, şi care vor provoca răni prea mari pentru a se vindeca vreodată.





  • Nume original : Matched
  • Autor : Ally Condie
  • Editura : Litera
  • Pagini : 320
  • Punctaj : 4/5 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu